Роз'яснення

  • 753

Заболотівська ОТГ інформує, що  відповідно до статей 5, 6, 39 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», Положення про Заболотівську місцеву пожежну охорону та у зв’язку із створенням Заболотівської об’єднаної територіальної громади Снятинська районна державна адміністрація видала розпорядження від 22.12.2017 року №458 «Про ліквідацію Заболотівської місцевої пожежної охорони». Відповідно до якого Заболотівська Місцева Пожежна Охорона видала свій наказ від 09.01.2018 року №50 «Про ліквідацію та звільнення всіх працівників».

Виходячи з вище наведеного Заболотівська селищна рада ОТГ жодним чином немає ніякого відношення до ліквідації Місцевої Пожежної Охорони.

Згідно із законодавством кожен українець, який залишився без роботи, має право на отримання державної компенсації у вигляді допомоги по безробіттю. Так, звільнені працівники МПО Заболотова направленні до районного центру зайнятості  для взяття їх на облік.

Відповідно до чинного законодавства та згідно вимог ДСНС України Заболотівська селищна рада ОТГ буде проводити набір працівників на конкурсній основі.