Тисячі речей необхідні здоровому, і тільки одна хворому – здоров’я.

  • 604

Тисячі речей необхідні здоровому, і тільки одна хворому – здоров’я.

 

Фонд соціального страхування України є невід’ємною частиною у допомозі застрахованій особі підтримати та зберегти своє здоров’я.

З 01.01.2018 запрацював новий механізм надання послуг з медичної реабілітації працюючих людей після перенесених ними захворювань і травм. Одним із основних моментів такого механізму є запровадження адресності в отриманні застрахованими особами належного реабілітаційного лікування у санаторних закладах. Застрахована особа має право на лікування в реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу відповідно до медичних показань за рекомендацією лікуючого лікаря та за наявності висновку лікарсько-консультативної комісії лікувально-профілактичного закладу, клініки медичної науково-дослідної установи або жіночої консультації. Протягом 2018 року Снятинським відділенням управління виконавчої дирекції ФССУ в Івано-Франківській області медичну реабілітацію отримали 57 осіб, які звернулися до відділення, загальна сума реабілітаційного лікування склала 644,6 тис. гривень.

За І квартал 2019 року медичну реабілітацію отримали 7 застрахованих осіб, тоді як протягом І кварталу 2018 року звернулися і оздоровилися 4 особи.

Право на реабілітаційне лікування за кошти Фонду соціального страхування України має кожен працевлаштований.

Також за рахунок коштів Фонду проводиться санаторно-курортне лікування людей з інвалідністю внаслідок нещасного випадку на виробництві.

Потерпілі мають право на отримання санаторно-курортного лікування (за санаторно-курортною путівкою) періодично згідно з рішенням МСЕК, а саме:

- особи з інвалідністю I групи – щороку;

- особи з інвалідністю II групи – один раз на два роки або щороку на підставі індивідуальної програми реабілітації особи з інвалідністю;

- особи з інвалідністю III групи – один раз на три роки, один раз на два роки або щороку на підставі індивідуальної програми реабілітації особи з інвалідністю.

Термін санаторно-курортного лікування для потерпілих із наслідками травм, захворюваннями хребта та спинного мозку в спеціалізованих санаторно-курортних закладах становить 45 діб. Термін санаторно-курортного лікування для інших категорій потерпілих становить 24 доби.

Снятинським відділенням УВД ФССУ в Івано-Франківській області за 2018 рік надано санаторно-курортне лікування 10 особам на суму 145,7 тис. гривень, в тому числі одна особа отримала лікування тривалістю 45 діб.

За додатковою інформацією звертатися до Снятинського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Івано-Франківській області за адресою: м. Снятин, вул. Кардинала Йосипа Сліпого, 11а, тел.: (03476) 2-50-24, 2-23-59, моб. тел.: 0989229100; м. Городенка, вул. Братів Окуневських, 30, тел.: (03430) 2-80-63, моб. тел.: 0686168495.