ВІДБУЛИСЬ УРОЧИСТОСТІ ДО ДНЯ ПАМ’ЯТІ ТА ПРИМИРЕННЯ

  • 439

Фото без опису8-го травня в Україні традиційно відбуваються урочистості до Дня пам’яті та примирення, присвячені пам’яті жертв Другої світової війни.
Ці дні присвячені пам’яті тих понад 80 мільйонів людей, чиє життя було обірвано насильством світового масштабу, людям усіх рас і націй, чоловікам і жінкам, воїнам і мирному населенню, малим дітям і літнім людям – усім загиблим і усім тим, хто вижив та пройшов через усі кола пекла Другої світової війни. Тим, хто загинув на її фронтах, в окопах, і тим, хто загинув під час бомбардувань, побував у полоні, концтаборах чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття.
Дні пам’яті та примирення були проголошені рішенням 59-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН 24 листопада 2004 року.
Сьогодні, у День пам’яті та примирення, 8 травня 2019 року, у селищі Заболотові відбулося поминальне віче з  вшануванням пам’яті загиблих під час у Великої Вітчизняної війни. Об 11 годині перший заступник голови селищної ради ОТГ Любов Ленькавська, заступник голови селищної ради ОТГ Павло Книш, керуюча справами виконавчого апарату селищної ради ОТГ Наталія Гачка, начальники та працівники відділів виконавчого апарату селищної ради ОТГ та громадськість зібралися на площі Степана Бандери щоб покласти квіти до підніжжя Тарасу Шевченку. Вшанували загиблих у Великій Вітчизняній війні молитвою за упокій їхніх душ та запалили лампадки.

Фото без опису

Фото без опису