ШАНОВНІ ГРОМАДЯНИ! ЗАПРОВАДЖЕНО ДОДАТКОВИЙ ВИД СОЦІАЛЬНИХ ВИПЛАТ ДОПОМОГА НА ДІТЕЙ, ЯКІ ВИХОВУЮТЬСЯ У БАГАТОДІТНИХ СІМ’ЯХ

  • 493

13 березня Кабінет Міністрів України затвердив постанову «Деякі питання надання соціальної підтримки багатодітним сім’ям». Відповідно до цієї постанови встановлено новий вид державної допомоги: допомогу на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях.

З метою покращення матеріального стану багатодітних сімей Уряд запровадив новий вид соціальних виплат - щомісячна допомога на дітей, які виховуються у багатодітних сім'ях, у розмірі 1700 грн.

 Державна допомога призначатиметься на третю і кожну наступну дитину та виплачуватиметься щомісяця до досягнення дитиною 6-річного віку. У разі коли в сім'ї одночасно народилося двоє і більше дітей, внаслідок чого сім'я набула статусу багатодітної, виплата допомоги здійснюватиметься на кожну таку дитину.

Жителям Заболотівської об’єднаної територіальної громади заяви з необхідними документами для призначення допомоги приймаються уповноваженими особами, що визначені виконавчими органами ради об’єднаної територіальної громади, та передаються у центр надання адміністративних послуг.

У сільській місцевості прийняття заяв з необхідними документами для призначення допомоги і передачу їх у центр надання адміністративних послуг здійснюють особи, уповноважені виконавчими комітетами сільських і селищних рад.

Для призначення допомоги одному з батьків, з яким постійно проживає дитина, необхідно звернутися до управління соціального захисту населення за місцем проживання багатодітної родини із заявою, форму якої повинно затвердити Мінсоцполітики. При подачі такої заяви необхідно пред'явити паспорт громадянина України (паспортний документ іноземця) або інший документ, що посвідчує особу та підтверджує її спеціальний статус, та подати копії таких документів:

- посвідчення батьків багатодітної сім'ї (з пред'явленням оригіналу) та посвідчення дитини з багатодітної сім'ї (з пред'явленням оригіналу);
- свідоцтва про народження всіх дітей (з пред'явленням оригіналів);
- довідка з органів місцевого самоврядування для підтвердження факту постійного проживання разом з дитиною.

Право на нову допомогу багатодітні сім'ї матимуть уже з 1 квітня 2019 року.

Звертаємо увагу, що для громадян, які звернуться у період з квітня по червень 2019 року включно за наданням допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях, зазначена допомога призначатиметься з 1 квітня 2019 року.