До уваги мешканців Заболотівської селищної ради ОТГ Уряд схвалив рішення про запуск процесу монетизації субсидій з 1 березня 2019 року

  • 537

Фото без описуВідповідно до ухвале­ного рішення з 1 березня житлові субсидії будуть надаватися отримувачам субсидій готівкою. Тобто сума субсидій виплачува­тиметься грошима без­посередньо громадя­нам.

Готів­кова форма буде засто­совуватися до тих домогосподарств, яким суб­сидія призначена на поточний опалювальний період починаючи з жовтня — грудня 2018 р.

Аналогічні виплати во­ни отримають у квітні 2019 р., а також у травні, тобто до кінця опалю­вального сезону.

Паралельно діятиме за­пущена із січня 2019 р. монетизація, яка передбачає розрахунки за спожиті субсидіантами послуги че­рез Ощадбанк і виплату невикористаних субсидій одержувачам готівкою за результатами вже цього опалювального сезону.

Пенсіонерам гроші ви­платить Пенсійний фонд одночасно з пенсією. Гроші перераховувати­муть на банківські пенсій­ні картки, а якщо їх немає, субсидію разом з пенсією доставить Укрпошта.

Тим громадянам, які ще не на пенсії, субсидія буде перерахована грошовим переказом через Ощад­банк. Для цього треба звернутися до найближ­чого відділення Ощадбан­ку і подати паспорт та ідентифікаційний номер.

Одночасно з виплатою грошового переказу кож­ному одержувачеві суб­сидії буде відкрито пер­сональний банківський рахунок, на який перера­ховуватиметься сума субсидії у квітні і травні.

Усі, хто звернувся впер­ше за субсидією у 2019 р., беруть участь у чинній мо­делі монетизації. Тобто розрахунки за спожиті по­слуги за цих осіб з підпри­ємствами здійснюватиме Ощадбанк, а субсидіанти отримають за результата­ми вже цього опалювано­го сезону залишок неви­користаної субсидії готів­кою через Ощадбанк.

 

Кожному одержувачеві субсидії, якому допомогу призначено з 2018 р., у березні Укрпошта доста­вить повідомлення про те, скільки і яким чином надійде коштів субсидії від уряду для оплати комуналки.