Вшанування Героїв Небесної сотні

  • 469

18-21 лютого вся Україна вшанувала День пам’яті Небесної сотні. Цей трагічний день ввійшов в історію нашого народу, як символ нескореності та самопожертви кращих синів України. Їх назвали Небесною Сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані. Полягли за честь, за волю, за право бути Українцями і за свою Батьківщину. Героїчна Сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі.

З нагоди вшанування цього Дня 19 лютого 2019 року у приміщенні Заболотівської селищної ради відбувся вечір – реквієм «У нашій пам’яті вони завжди залишилися». Багато глибоких та змістовних слів було сказано ведучою заходу, основним з яких був заклик довічно пам’ятати Героїв Небесної Сотні. Представники селищної влади, установ, організацій ОТГ хвилиною мовчання вшанували пам`ять загиблої Небесної Сотні. Після чого учасники зібрання ходою рушили до парку Героїв Майдану, що в селищі Заболотів де проведено поминальну панахиду за загиблими учасниками Революції Гідності та здійснено покладання квітів до  пам’ятника Слава Героям України.

У своєму зверненні до присутніх голова Заболотівської селищної ради ОТГ Іван Дмитрович Танюк зазначив, що Небесна Сотня є гордістю й прикладом для майбутніх поколінь, закликав усіх берегти Україну.