«ЗУНР – провісниця держави України»

  • 883

Фото без опису1 листопада – знаменний  день в історії нашого краю. Цей день символ невмирущої ідеї столітньої боротьби галицьких українців за волю і свою державу.   Цей день знищив у народі дух рабства, що його виплекали і віками підтримували польські та австрійські окупанти. Цей день є днем пам'яті про борців за свободу України , які віддали за її незалежність найдорожче – життя.

   До 100-річчя проголошення ЗУНР  у  бібліотеці для дорослих смт. Заболотів  відбулася історична година «ЗУНР – провісниця держави Україна», яку підготували працівники бібліотеки – Людмила   Грицик, Галина Чорнодолюк та Тетяна Савчук.

      На захід завітали гості – перший заступник голови селищної ради ОТГ – Любов Василівна Ленькавська, керуюча справами виконавчого комітету – Наталія Іванівна Гачка, інспектор з питань культури, національностей та релігій – Віра Юріївна Андрійчук, радник голови селищної ради ОТГ – Василь Степанович Гаврилюк, поет, краянин, педагог – Мирослав Петрович Попадюк, директор музею «Визвольних змагань» - Ольга Іванівна Заграновська та учасники подій 1989 - 1991 років, які брали участь  в створенні сучасної  незалежної України – Віктор Семеняк, Микола Горук, Василь Костюк, Василь Тимощук та інші.

    На початку всі присутні: поважні гості,  працівники бібліотек, клубних установЗаболотівської ОТГ, учні Заболотівського ліцею ( класний керівник – Галина Ярославівна Танасійчук)   та читачі бібліотеки вшанували пам'ять полеглих за волю України молитвою та хвилиною мовчання.

     До уваги  користувачів у бібліотеці була презентована коротка історична довідка про створення і діяльність ЗУНР, презентувалися короткі біографічні довідки про людей, які були ініціаторами створення ЗУНР. Доповненням до історичної години була оформлена  книжкова виставка «ЗУНР – провісниця держави України» .

    Голова районного товариства «Просвіта», поет, краянин Мирослав Петрович Попадюк провів короткий екскурс в минулі події листопада 1918 року.

РоксоланаВакалюк прочитала вірш  «Вісімнадцятого року листопад» .

    До відзначення 100-річчя проголошення ЗУНР у всіх бібліотеках Заболотівської ОТГ було проведено різні заходи. Презентувався фото колаж про роботу бібліотек - «100-річчя ЗУНР».

        Кожне покоління звертається до минулого, говорить з минулим, щоб почерпнути звідти досвіду для сучасного й майбутнього, почерпнути знання з історії й зробити висновки для майбутніх дій. Світле майбутнє народу кується в його власній незалежній державі.

Фото без опису

Фото без опису