Святкування 100-річчя з дня створення Західноукраїнської Народної Республіки

  • 662

Фото без опису1 листопада  2018 р. відбулося урочисте засідання виконавчого комітету Заболотівської селищної ради ОТГ, де розглядалося питання до 100-річчя утворення Західноукраїнської Народної Республіки. Виконком відбувся у актовому залі Заболотівської селищної ради за участю членів виконавчого комітету та запрошених гостей. Засідання, розпочалося спільним виконанням Державного гімну України. Після чого було покладання квітів до пам’ятника «Борцям за волю України» та до меморіальної дошки ім. С. Бандери у с-щі Заболотів. З молитвою за Україну виступив член виконкому о. Роман Близнюк.

     Голова Заболотівської селищної  ради ОТГ  Іван Танюк    доповів про історію ЗУНР, її утворення, громадсько-політичних та військових діячів,адміністративно-територіальний та військово-адміністративний устрій, зазначивши, що падіння ЗУНР не перекреслило її ролі в історичному поступі українського народу на шляху до національної свободи і державної незалежності, а внесло в український рух єдину кінцеву мету – здобуття самостійної соборної держави.Також про важливість утворення ЗУНР та її значення в житті кожного українця доповів голова        
районної організації Всеукраїнського товариства “Просвіта” Мирослав Петрович Попадюк . Мали змогу розповісти та поділитися емоціями й ті, хто ще в радянській Україні уперше піднімав синьо-жовтий стяг та співали по телебаченню пісню «Ой у лузі, червона калина». Як незважаючи на погрози, все таки несли і піднімали національну символіку з відчуттям гордості за український народ. Серед виступаючих  були: Віктор Семеняк, Іван Клипич, Ольга Заграновська, Василь Шиян, Марія Богородецька, Микола Горук, Василь Тимощук.

Також  під час засідання  відбулося нагородження квітами та грамотою   голови Заболотівської селищної ради ОТГ за активну участь в державотворенні незалежності і єдності Української Держави та Української нації та з нагоди відзначення 100 –річчя створення Західноукраїнської Народної Республіки тих хто творив і надалі творить нашу державу в Заболотівській селищній раді ОТГ.