Листівка – нагадування

  • 641

Фото без описуУправління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області нагадує,що у відповідності до вимог «Державних санітарних правил авіаційного застосування пестицидів і агрохімікатів у народному господарстві України»,на території Снятинського району суворо заборонено застосування авіації для внесення  ХЗЗР( Хімічних засобів захисту рослин) в силу географічного розміщення населених пунктів.

     При застосуванні пестицидів за допомогою авіації необхідно суворо витримувати санітарно –захисні зони від  ділянок авіахімічних обробок;

         -  5 км від місця постійного перебування медоносних пасік,

         -  2 км від рибогосподарських водоймів ,річок і озер,відкритих джерел водопостачання та місць випасання домашніх тварин,

         -  1 км від населених пунктів,тваринницьких і птахоферм,а також посівів/г культур,які використовуються в їжу без термічної обробки,садів,виноградників і місць проведення людьми інших с/г робіт.

           Тому згідно вищевказаних вимог на теренах Снятинщини немає жодної земельної ділянки ,де б можна застосовувати авіацію для внесення пестицидів. До того ж для проведення авіаційних обробок с/г полів ,заплановані угіддя  повинні бути занесені на карти – схеми землелісокористування.Проекти авіаційно-хімічних робіт погоджуються установами Держсанепіднагляду та Мінекобезпеки України ,не пізніше чим  за 10 діб до початку  авіа робіт.

    Недодержання вимог нормативно-правових актів з питань захисту рослин ,що призводить до забруднення довкілля та погіршення стану здоров»я людей тягне за собою адміністративну та кримінальну відповідальність.