Перший творчий звіт художньої самодіяльності Заболотівської ОТГ в с. Балинці

  • 931

Фото без описуВ неділю 5 серпня 2018р.  в будинку культури с. Балинці відбувся творчий звіт колективів та вокалістів художньої самодіяльності Заболотівської ОТГ. У заході взяли участь учасники із старостинських округів, як: Ганьківського, Шевченківського, Олешківського, Рудниківського, Троїцького, Іллінецького та селища Заболотів.

Цього дня на сцені  справді було свято. Пісні були, одна від одної кращі, і колективи представили їх на високому рівні. Відкрили творчий звіт жіноче тріо Заболотівського будинку культури у складі: Іванни Равлюк, Бойчук Марії, Стрипко Галини, з піснями “Згадай рідний край” та “Слід на землі”(керівник Богдан Вакалюк). Бурхливими оваціями провели зі сцени колектив   “Троїсті музики” з Троїцького старостинського округу  у виконанні якого майстерно прозвучала в’язанка гуцульських мотивів. Тепло зустріли глядачі представницю Ганьківського старостинського округу Лідію Жураківську, яка акапельно виконала пісні “Перелаз мій перелаз”, “Моя доле, моя Україно” продемонструвавши академічний вокал. У творчому звіті взяли участь багато молодих людей, і це дуже радує, адже вони виконували не тільки сучасні твори, але й ті які вже забуваються та  інсценізували їх у сучасній інтерпретації, а це говорить про те, що молодь  завжди буде берегти традиції і примножувати їх своїми культурними напрацюваннями. Це такі вокалісти як: Христина Олексюк (Олешківський старостинський округ), Валентин Франчук (Ганьківський старостинський округ), Олена Демидюк та Вікторія Шпак (представниці Рудниківського старостинського округу), Максим Дем’янюк (с-ще Заболотів).

Фото без описуНа концерті були представлені усі жанри, серед  яких був вірш Петра Коржа “Іде війна”, зачитаний Максимом Неваленним з Шевченківського старостинського округу. Проникливим поданням якого він достукався до серця кожного з глядачів, в яких можна було помітити сльози на очах, адже на даний час дана тема вірша є болючою для кожного свідомого українця. Патріотичну тему продовжив в.о. старости Ганьківського старостинського округу виконавши авторську пісню “Марш Снятинської станиці УПА”Василь Шиян, чим був віддячений бурхливими оплесками та підтримкою залу.

Український гумор був представлений також у виконанні Василя Шияна, зачитавши гумористично-сатиричний авторський твір про місцеве самоврядування.

Танці на цьому звітному концерті були справжніми родзинками. Самодіяльний народний танцювальний колектив “Покутські візерунки” Іллінецького будинку культури (керівник Віра Єсипчук) показав танець українська кадриль “Дев’ятка” та темпераментно виконав танець польку “Троїсті музики”.

Завершився творчий звіт виступом чоловічого тріо (Рахманкулов В’ячеслав, Вербенець Василь, Палійчук Петро, керівник Богдан Вакалюк), піснями “Моє дитинство” та“Наша славна Україна”. Після чого заключним словом виступив Голова Заболотівської селищної ради ОТГ Іван Танюк та поет, письменник, голова районного товариства “Просвіта” Мирослав Попадюк. Директор Балинцівсько гобудинку культури Василь Міщенко,подякував всій творчій групі Заболотівського будинку культури та учасникам концертної програми із старостинських округів Заболотівської ОТГ за такий яскравий концерт.

Радує те, що завдяки таким зустрічам ще більше впевнюємось у тому, що тільки прагнення до гармонії може стати умовою розвитку особистості зокрема, й усього людства в цілому.. «Кожна людина — це цілий світ», — писав Д.Писарєв. І тільки сила мистецтва дає змогу пізнати ці світи і усвідомити – що наша країна єдина, багатонаціональна, що Україна – це я, Україна – це ти, Україна – це ми!

Учасники творчого звіту щиро вдячні Балинцівським глядачам за те, що знайшли час зустрітись та підтримати їхні виступи.

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису