Селищна влада Заболотівської об’єднаної територіальної громади проводить роботу щодо запобігання прориву дамби в селищі Заболотів

  • 639

Комісія Заболотівської селищної ради ОТГ на чолі з головою Іваном Танюком 01 серпня 2018року провела обстеження дамби на кордоні Заболотів - Хлібичин (Борщівська сільська рада) Снятинського району, так як з 30 липня 2018 року по 01 серпня 2018 року в наслідок сильних  поривів вітру і проливних дощів в річці «Прут» піднявся рівень води 2,50-2,80 метра, що призвело до повного руйнування укосу дамби протяжністю 100 метрів та була реальна загроза можливого прориву який загрожував затопленням селища Заболотів та навколишніх сіл.  

Голова Заболотівської ОТГ Іван Танюк негайно проінформовано  керівництво області та направив їм відповідні листи та фотоматеріали з місця руйнування дамби. Після чого  в терміновому порядку було вирішено направити техніку  Заболотівського ККП, службу МЧС та спеціалістів Коломийського управління водного господарства для проведення першочергових заходів по недопущенню прориву дамби. В ході проведення робіт вдалося частково ліквідувати загрозу підтоплення та, у зв’язку із тим, що рівень води у річці «Прут» поступово почав знижуватися.

Разом з тим інформуємо, що роботи по запобігання прориву дамби на кордоні Заболотів-Хлібичин знаходяться на контролі голови Івано-Франківської ОДА Гончарука Олега Романовича.